YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT


Y-tunnus: 3232362-1
Perustettu: 8.9.2021

1. § Yhdistyksen nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Suomen Clumberin-ja Sussexinspanielit ry.
Yhdistyksen kotipaikka on Hamina ja toimialueena koko Suomi.

2. § Yhdistyksen toiminnan tarkoitus
Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on Suomen Kennelliitto -Finska Kennelklubben ry:n, Kymenläänin kennelpiiri ry:n ja Suomen Spanieliliitto -Finlands Spanielförbund ry:n kuuluvana ja niiden hyväksymänä rotukerhona edistää puhdasrotuisten clumberin-ja sussexinspanieleiden kasvatusta ja jalostusta sekä niiden käyttöä ja tunnetuksi tekemistä toimialueellaan. Yhdistys toimii clumberin -ja sussexinspanieleita harrastavien sekä muiden rodusta kiinnostuneiden henkilöiden yhdistyksenä. Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan tekemällä yhdistyksen toimialaan kuuluvaa valistustyötä mm. järjestämällä keskustelu-, neuvonta-ja koulutustilaisuuksia, kursseja,koiranäyttelyitä, koirakokeita ja kilpailujasekä harjoittamalla julkaisu-ja tiedotustoimintaa seuraamalla kenneltoimintaa koskevaa kehitystä niin kotimaassa kuin ulkomailla ja tekemällä alan kehittämistä edistäviä aloitteita. Yhdistys levittää oikeita käsityksiä kenneltoiminnan merkityksestä sekä asianharrastajien että yleisön keskuudessa. Yhdistys ylläpitää yhteyksiä ja jäsenyyksiä Suomen Kennelliitto -Finska Kennelklubben ry:een, Kymenläänin Kennelpiiri ry:een ja Suomen Spanieliliitto -Finlands Spanielförbund ry:een ja mahdollisiin muihin alan järjestöihin ja antamalla mahdollisuuksien mukaan niille tarvittaessa apua yhdistyksen toimialan puitteissa. Yhdistys suorittaa yhdistyksen toimialaan kuuluvia yllämainittuja tehtäviä rotujärjestön tekemiäpäätöksiä tai ohjeita noudattaen.

3. § Yhdistyksen jäsenet
Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä yli 15-vuotiaat henkilöt, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Yhdistyksen perhejäseneksi voidaan hyväksyä varsinaisen jäsenen puoliso, lapsi taivarsinaisen jäsenen kanssasamassa taloudessa asuva henkilö. Kunniajäseneksi yhdistyksen kokous voi hallituksen yksimielisen ehdotuksen perusteella kutsua henkilön, joka on erityisen ansiokkaasti edistänyt yhdistyksen tarkoituksen toteuttamista. Varsinaiset ja perhejäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus. Alle 15-vuotiailla jäsenillä ei ole äänioikeutta. Jäsen on velvollinen ilmoittamaan muuttuneet yhteystietonsa 3kk:n sisällä jäsensihteerille.

4. § Jäsenen eroaminen ja erottaminen yhdistyksestä
Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle, taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Hallitus voi yksimielisellä päätöksellä erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai jos hän on muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitteet, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä, tai sen mainetta Suomen Kennelliitto -Finska Kennelklubben ry:tä, Kymenläänin Kennelpiiri ry:tä ja Suomen Spanieliliitto -Finlands Spanielförbund ry:tä tai ei enää täytä laissa, taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja, tai jos jäsen syyllistyy eläinsuojelurikkomukseen. Erottamispäätöksestä voidaan valittaa yhdistyksen kokoukselle. Valitus on jätettävä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle 30 päivän kuluessa erottamispäätöksen tiedoksi antamisesta. Jäsenellä, joka eroaa tai erotetaan yhdistyksestä, ei ole oikeutta yhdistyksen varoihin, eikä hänen maksamaansa jäsenmaksua palauteta.

5. § Yhdistyksen toimintakausi
Yhdistyksen toiminta-ja tilikausi on kalenterivuosi. Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava toiminnantarkastajalle viimeistään kuukautta ennen kevätkokousta. Toiminnantarkastajan tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen kevätkokousta hallitukselle.

6. § Yhdistyksen kokoukset
Yhdistys kokoontuu vuosittain kahteen varsinaiseen kokoukseen.

1. Vuosikokous maalis-huhtikuussa.

2. Syyskokous loka -marraskuussa

Kokouksien ajan ja paikan määrää hallitus. Kutsut kokouksiin on saatettava jäsenten tietoon vähintään kymmenen (10) päivää ennen kokoustalähetetylläkirjeellä, sähköpostilla tai tekstiviestitse. Kutsu julkaistaan myös yhdistyksen kotisivuilla kymmenen (10) päivää ennen kokousta. Kokoukset voidaan pitää hallituksen niin päättäessä myös tietoliikenneyhteyttä tai muuta teknistä apuvälinettä käyttäen. Kokoukseen voi tässä tapauksessa osallistua sähköisesti. Kokouksessa jokaisella jäsenmaksunsa maksaneella 15vuotta täyttäneellä jäsenellä on yksi ääni, jota hän käyttää läsnäolevana. Kaikki ne asiat, joista ei yhdistyslaki, eivätkä nämä säännöt toisin määrää, ratkaistaan avoimella äänestyksellä ja yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Mikäli lippuäänestystä vaaditaan ja kannatetaan, on sitä käytettävä. Äänten mennessä tasan ratkaisee vaaleissa arpa ja muissa asioissa kokouksen puheenjohtajan kannattama mielipide. Yhdistys voi kokoontua ylimääräiseen kokoukseen hallituksen kutsusta tai kun vähintään 1/10 äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta kirjallisesti vaatii ilmoittamansa asian käsittelyä varten; kummassakin tapauksessa vain kokouskutsussa mainittujen asioiden käsittelyä varten.Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kevät-tai syyskokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle vähintään kaksikymmentä (20) päivää ennen kokousta, jotta asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

7. § Vuosikokousasiat
Vuosikokouksessa päätetään ja käsitellään seuraavat asiat:

1. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja

2. Valitaan kokoukselle sihteeri

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Valitaan kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa

6. Valitaan kaksi (2) ääntenlaskijaa

7. Esitetään ja vahvistetaan hallituksen toimintakertomus ja tilinpäätös sekä esitetään toiminnantarkastajien lausunto

8. Päätetään tili-ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille

9. Käsitellään hallituksen kokouksen päätettäväksi esittämät asiat ja aloitteet

10. Käsitellään jäsenten tekemät esitykset, jotka on jätetty kirjallisesti hallitukselle viimeistään kaksikymmentä (20)

päivää ennen vuosikokousta

11. Käsitellään kokouksen hyväksymät muut asiat ottaen huomioon yhdistyslain 14 § määräykset.

Syyskokouksessa päätetään ja käsitellään seuraavat asiat:

1. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja

2. Valitaan kokoukselle sihteeri

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Valitaan kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa

6. Valitaan kaksi (2) ääntenlaskijaa

7. Esitetään toimintasuunnitelma ja talousarvio tulevalle toimintavuodelle (kalenterivuosi)

8. Määrätään liittymis-jäsenmaksut seuraavalle kalenterivuodelle

9. Valitaan hallitukselle puheenjohtaja, jota voidaan kutsua yhdistyksen puheenjohtajaksi

10. Valitaan varsinaiset jäsenet hallitukseen erovuoroisten tilalle sääntöjen 10 § noudattaen

11. Valitaan kaksi (1) varajäsentä hallitukseen seuraavaksi kalenterivuodeksi

12. 1-2 toiminnantarkastajaa ja 1-2 varatoiminnantarkastajaa

13. Suoritetaan hallituksen mahdollisesti esittämien toimikuntien tai niiden puheenjohtajien sekä muiden

toimihenkilöiden valinta lukuun ottamatta 10 § mainittuja henkilöitä

14. Valitaan yhdistyksen edustaja/edustajatSuomen Spanieliliitto -Finlands Spanielförbund ry:n varsinaisiin kokouksiin

15. Valitaan yhdistyksen edustaja/edustajat Kymenläänin kennelpiiri ry:nvarsinaisiin kokouksiin

16. Käsitellään hallituksen kokouksen päätettäväksi esittämät asiat ja aloitteet

17. Käsitellään jäsenten tekemät esitykset, jotka on jätetty kirjallisesti hallitukselle viimeistään kaksikymmentä (20)

päivää ennen vuosikokousta

18. Käsitellään kokouksen hyväksymät muut asiat ottaen huomioon yhdistyslain 14 § määräykset.

8. § Hallitus

Yhdistyksen asiaa hoitaa hallitus, johon vuodeksi kerrallaan valittavan puheenjohtajan lisäksi kuuluu kalenterivuodeksi kerrallaan valittavat neljä (4) varsinaista jäsentä ja kalenterivuodeksi kerrallaan valittava yksi (1) varajäsen. Varsinaisista jäsenistä erovuorossa on vuosittain yksi (1) jäsen, ja kahdella ensimmäisellä kerralla erovuoroinen jäsen määrätään arvalla. Jos hallituksen jäsen eroaa tai erotetaan yhdistyksestä tai kuolee kesken toimintakauden, astuu varajäsen hänen tilalleen kalenterivuoden loppuun saakka. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan. Taloudenhoitaja sekä sihteeri voidaan valita myös hallituksen ulkopuolelta, ja tehtävässä voi toimia sama henkilö.

9. § Hallituksen päätösvaltaisuus

Hallitus on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja kaksi (2) varsinaista jäsentä on paikalla. Hallituksen kokoontuessa täysimääräisenä on varajäsenellä puheoikeus, mutta ei äänivaltaa.

10. § Hallituksen kokoontuminen
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtajan kutsusta, joka on esitetty vähintään kolme (3) päivää ennen kokousta henkilökohtaisella kirjallisella kutsulla, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Hallituksen kokoukset voidaan pitää hallituksen niin päättäessä myös tietoliikenneyhteyttä tai muuta teknistä apuvälinettä käyttäen. Hallituksella on oikeus asettaa avukseen toimikuntia.

11. § Hallituksen tehtävät
Hallituksen tehtävänä on näitä sääntöjä, varsinaisten kokousten tekemiä päätöksiä ja ohjeita noudattaen johtaa yhdistyksen toimintaa,hoitaa sen taloutta sekä omaisuutta,kutsua yhdistyksen jäsenet kokouksiin, valmistella ja esittää kokouksille sääntöjen mukaan esitettäväksi määrätyt asiat ja aloitteet, panna täytäntöön kokousten päätökset,tehdä aloitteita ja ehdotuksia yhdistyksen kokouksille sopivaksi katsomistaan toimenpiteistä yhdistyksen tarkoitusperien toteuttamiseksi, päättää tarvittaessa toimikuntien jäsenten hyväksymisestä,päättää jäsenten ottamisesta yhdistykseen sekä heidän erottamisestaan, edustaa yhdistystä sekä ottaa kantaa ja vastata yhdistyksen puolesta.

12. § Toimikunnat
Hallituksen avuksi voidaan asettaa tarpeellinen määrä toimikuntia valmistelemaan tai hoitamaan niille annettuja tehtäviä. Syyskokous valitsee toimikunnat tai vain niiden puheenjohtajat, jolloin puheenjohtajat esittävät toimikuntien jäsenet hallituksen hyväksyttäväksi. Toimikuntien tulee noudattaa varsinaisten kokousten ja hallituksen niille antamia ohjeita.

13. § Nimenkirjoitus
Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja yksin tai varapuheenjohtaja yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa.

14. § Talouden tarkastaminen
Yhdistykselläon 1-2 toiminnantarkastajaa ja 1-2 varatoiminnantarkastajaa, jotka valitaan syyskokouksessa tehtäviinsä vuodeksi kerrallaan. Yhdistyksen tili-ja toimintavuosi on kalenterivuosi. Yhdistyksen tilit päätetään kalenterivuosittain ja ne on hallituksen toimintakertomuksen kanssa jätettävä kuukausi ennen vuosikokousta toiminnantarkastajille. Toiminnantarkastajien tulee antaa tarkastuskertomuksensa hallitukselle viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen vuosikokousta.

15. § Varojen hankinta
Varat yhdistys hankkii jäsenmaksuilla. Yhdistys voi toimintansa tukemiseksi myydä ilmoitus-/mainostilaa yhdistyksen julkaisuista, järjestää erilaisia maksullisia tilaisuuksia, panna toimeen keräyksiä, myyjäisiä ja arpajaisia, omistaa kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä ottaa vastaan lahjoituksia, arvopapereita ja testamentteja.

16. § Jäsenmaksut
Varsinaisilta ja perhejäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruuden erikseen kullekin jäsenryhmälle päättää yhdistyksen syyskokous. Kunniajäsenet eivät maksa jäsenmaksua. Jäsenmaksut kerätään vuosittain helmikuun aikana sähköisesti lähetettävällä laskulla, ja jäsenmaksu tulee olla maksettuna maaliskuun loppuun mennessä.

17. § Sääntöjen muutokset
Muutosehdotus näihin sääntöihin on jätettävä yhdistyksen hallitukselle vähintään kahta (2) kuukautta ennen sitäkokousta, jossa se halutaan käsiteltäväksi. Hallituksen on esitettävä se lausunnollaan varustettuna seuraavalle varsinaiselle kokoukselle. Muutosehdotusta, jotta se tulisi hyväksytyksi, tulee kannattaa 2/3 annetuista äänistä. Sääntömuutokselle on saatava Suomen Spanieliliiton hyväksyntä.

18. § Yhdistyksen purkaminen
Päätös yhdistyksen purkamisesta on tehtävä kahdessa (2) yhdistyksen toisiaan vähintään kahden (2) kuukauden väliajalla seuraavassa kokouksessa, joista jommankumman tulee olla yhdistyksen varsinainen kokous. Purkamispäätöksen on saavutettava kummassakin kokouksessa vähintään 3/4 enemmistö annetuista äänistä. Yhdistyksen jäljelle jääneet varat joutuvat sen purkautuessa samoja tarkoitusperiä edistävälle rekisteröidylle kennelyhdistykselle yhdistyksen jälkimmäisen, purkamisesta päättävän kokouksen päätöksen mukaan.

19. § Muutoin noudatettakoon mitä yhdistyslaissa määrätään.